Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ                               
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Αλιπέδου 10 – 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τηλ./Fax: 2104178368
Email: taippn@yahoo.gr
-------------------------------------------------                                            ΠΕΙΡΑΙΑΣ   17- 9 – 2016


ΠΡΑΚΤΙΚΟ  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙ  ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΠΝ
Στον Πειραιά σήμερα την 17 Σεπτεμβρίου 2016  ημέρα Σάββατο και ώρα 16:00 συνήλθε στα γραφεία του ΤΑΙΠΠΝ η Εφορευτική Επιτροπή ,που εκλέχτηκε από την Γενική Συνέλευση του Ταμείου  την 08/09/2016 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και αποφάσισε ομόφωνα:

     Οι αρχαιρεσίες της 24/09/2016 και 25/09/2016 δεν θα πραγματοποιηθούν  λόγω μη συμπληρώσεως του απαιτούμενου αριθμού των υποψηφίων, καθόσον σύμφωνα με το καταστατικό του Ταμείου απαιτείται ελάχιστος αριθμός εννέα (9 ) ατόμων - οκτώ (8) από Πειραιά και ένας (1) από Χανιά -  για το Δ.Σ και τριών (3) ατόμων από τον Πειραιά  για την ελεγκτική επιτροπή.
   
     Οι υποβληθείσες υποψηφιότητες για το ΔΣ και την Ελεγκτική δεν καλύπτουν, σύμφωνα  με το Καταστατικό, τον προβλεπόμενο αριθμό για την διενέργεια των εκλογών.

     Κατόπιν τούτου  το Δ.Σ αναβάλει τις εκλογές.




Η  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ



ΒΙΤΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΡΙΑ     ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ                                           ΠΡΟΣ :     Μέλη  ΤΑΙΠΠΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Α.Μ 1406   Αποφ. Π.Π  2/3540/62                                                  
ΑΛΙΠΕΔΟΥ 10 – 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                          Πειραιάς,  12  Σεπτεμβρίου  2016
ΤΗΛ./FAX: 2104178368
Email: taippn@yahoo.gr
-----------------------------------------
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 12092016


ΘΕΜΑ:  Ενημέρωση Μελών ΤΑΙΠΠΝ


     1.    Σας ενημερώνουμε ότι, όλοι οι έλεγχοι, που ευρίσκονταν σε εκκρεμότητα  εις βάρος των προηγούμενων Διοικήσεων του Ταμείου και είχαν διαταχθεί από τον Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος, το Σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, περαιώθηκαν. Οι έλεγχοι ήταν καθολικοί και έγιναν σε βάθος χρόνου μιας 10ετίας (2003 – 2012).

     2.    Μετά το πέρας των ελέγχων εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά η "Αναφορά κατ' άρθρο 43 ΚΠΔ" σύμφωνα με την οποία δεν θεμελιώνεται κατηγορία και συνεπακόλουθα άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας ή άλλης αυτεπαγγέλτως διωκόμενης πράξης σε βάρος του Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ για το χρονικό διάστημα των ετών 2003-2012.

     3.    Για τους παραπάνω λόγους όλη η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο κατ' άρθρο 43 ΚΠΔ, ως  ουσιαστικά  αβάσιμη.

4.  Από τον έλεγχο του ειδικού πραγματογνώμονα για τα έτη 2009-2012 διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
         α. Η Διοίκηση του Ταμείου ήταν από ιδρύσεως εγκρατής όσον αφορά την επένδυση της περιουσίας του Ταμείου. Επένδυε σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου με σταθερές και σίγουρες αποδόσεις, παρακινούμενη και από τους εποπτεύοντες κυβερνητικούς φορείς.
    β.  Τα έσοδα προέρχονται από τις εισφορές των μελών, συνεπώς ο πληθυσμός των ασφαλισμένων διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ύπαρξη του Ταμείου. Τα έτη 2009-2012 υπήρξαν μαζικές διαγραφές μελών πέραν των συνταξιοδοτήσεων.
γ.  Το  συνολικό  ισοζύγιο  εσόδων-εξόδων της ελεγχόμενης περιόδου είναι αρνητικό. Ο πραγματογνώμονας διαπιστώνει στο πόρισμα ότι όλα τα έσοδα εισπράχτηκαν στην ώρα τους νομότυπα, όλα τα έξοδα υλοποιήθηκα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και πληρώθηκαν νομότυπα με την έκδοση των προβλεπόμενων παραστατικών, ενώ δεν παρατηρήθηκε μη νόμιμη εκροή κεφαλαίων ή τίτλων.
               
     5.    Από τον Έλεγχο της Διεύθυνσης Εκτάκτων Και Ειδικών ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

              α.  Ως προς το σύνολο των εσόδων και τον τρόπο πληρωμής των δαπανών τηρούνταν οι νομικές διαδικασίες.
              β.     Όσον αφορά δε το έλλειμμα του ποσού των 4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε από την αναλογιστική μελέτη του καθηγητή κ. Α. Ζημπίδη, πρέπει να επισημανθεί, ότι πρόκειται για έλλειμμα αναλογιστικής μελέτης και όχι ταμειακό διαχειριστικό έλλειμμα.

     6.    Οι λόγοι που οδήγησαν στη μη βιωσιμότητα το Ταμείο, όπως προέκυψαν από τον έλεγχο και την μελέτη των οικονομικών συνθηκών/καταστάσεων είναι οι εξής:

α. Η  αθρόα  συνταξιοδότηση των μελών  με  αφορμή  τις  μεταβολές  του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και της εφεδρείας.
       β.  Η  περικοπή των δώρων εορτών και επιδόματος άδειας στους υπαλλήλους μέλη καθώς και η μείωση των μισθών.
     γ.  Η  εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στους επί σύμβαση υπαλλήλους.
     δ.  Η  κατάργηση των υπερωριών σε επί σύμβαση και μονίμους υπαλλήλους.
     ε.  Η  διαγραφή τουλάχιστον 800 ενεργών μελών.
  στ.  Η προαιρετικότητα της ιδιότητας του μέλους του ΤΑΙΠΠΝ, ως αρνητικός παράγοντας, αφού πάνω από τα μισά μέλη διεγράφησαν είτε γιατί υπήρχε πραγματικό ατομικό οικονομικό πρόβλημα είτε γιατί διαφώνησαν με τις αποφάσεις του Δ.Σ και των Γ.Σ.
     ζ. Η απώλεια 1.743.030,00 ευρώ από την ένταξη του Ταμείου στο υποχρεωτικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους (PSI).

     7. Κατόπιν των ανωτέρω αποδεικνύεται, ότι οι καταγγελίες των πέντε μελών/συναδέλφων (που για λόγους δεοντολογίας δεν αναφέρονται εδώ) στα επίσημα όργανα της Πολιτείας αλλά και οι από στόμα σε στόμα κατηγορίες πολλών μελών/συναδέλφων για  κακοδιαχείριση των προηγούμενων Διοικήσεων  του  Ταμείου  είναι  αβάσιμες  και  μόνο  κακό  έκαναν  στο  Ταμείο οδηγώντας  το  σε Διοικητικό  και  ταυτόχρονα  με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της Χώρας και σε  Οικονομικό αδιέξοδο.


Για το Δ.Σ


Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ι. Γ. Ζωμένος
Ο   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. Βιτώρος



ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ                                    
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ                                                
Α.Μ 1406 Αποφ ΠΠ 2/3540/62
Αλιπεδου 10- 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τηλ / fax  210 4178368
Email : taippn@yahoo.gr                               Πειραιάς    12  Σεπτεμβρίου 2016


       
Συνάδελφοι,-σσες,

      Οι αρχαιρεσίες του ΤΑΙΠΠΝ  θα  γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
      α.   Σάββατο 24-9-2016 στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας από 09:00 μέχρι 13:00 και
      β.  Κυριακή 25-9-2016 στα γραφεία του Ταμείου στον Πειραιά, Αλιπέδου 10, 2ος όροφος από 09:00 μέχρι 13:00.
              Η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ και την Ελεγκτική Επιτροπή θα γίνεται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους :
α.  Στην Εφορευτική επιτροπή, που θα βρίσκεται στο γραφείο του ΤΑΙΠΠΝ Τρίτη 13/9/2016 και Πέμπτη 15/9/2016 και από ώρας 16:00 έως 18:00 .
β.  Στην Εφορευτική επιτροπή στους χώρους δουλειάς των μελών της  στο ΝΝΑ στον Δημήτρη ΒΙΤΩΡΟ  210 72 61810,  στη ΔΝΟ στην Μαρία ΠΑΓΩΝΗ 210 46 49630, και στο ΝΝΠ  στον Μιχάλη ΠΑΠΑΔΑΚΗ 210 45 83562 .
Οι Αιτήσεις υποψηφιοτήτων θα δίδονται στους ενδιαφερόμενους από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ή προς διευκόλυνση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις "κατεβάσουν" από το http://taippn.blogspot.com .
              Δικαίωμα να εκλέγουν έχουν όλα τα μέλη του ΤΑΙΠΠΝ,  ενώ για να εκλέγονται, όσα έχουν συμπληρώσει ένα (1) έτος εγγραφής και έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις  (Καταστατικό Άρθρο 6,Παράγρ. ζ.).
              Τα μέλη για να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους την πολιτική ή υπηρεσιακή τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία .

  Η  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΒΙΤΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  (ΝΝΑ)
ΠΑΓΩΝΗ  ΜΑΡΙΑ  (ΝΣ/ΔΝΟ)
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.  (ΝΝΠ)