Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δεύτερη Έκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση 21/1 & 23/1 του 2013



Στις έκτακτες επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις  που έγιναν 21/1/13 και 23/1/13 σε Χανιά και Πειραιά αντίστοιχα δεν υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία.
Ενημερωτικά, τα ταμειακώς  εντάξει  μέλη  σε  Χανιά  είναι 209 και  σε Πειραιά 499. Σύνολο  ταμειακώς εντάξει μελών 708. Βάσει  του καταστατικού  παρ (α) του άρθρου  10 πρέπει να ήταν παρόντα τουλάχιστον το 1/6 (β' επαναληπτική) του όλου αριθμού μελών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής.  Δηλαδή αθροιστικά  σε  Χανιά  και  Πειραιά  έπρεπε  να  είναι παρόντα τουλάχιστον 118 μέλη.
Στην  Κρήτη    παρόντα ήταν 29  μέλη ταμειακώς εντάξει μέλη και στον  Πειραιά   45 μέλη  ταμειακώς εντάξει, σύνολο  μελών  που  συμμετείχαν  τελικά  74  μέλη,  που  δεν  συμπλήρωναν  το  1/6  (708) του όλου αριθμού μελών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής. 
Η Έκτακτη  Γ.Σ  δεν  πραγματοποιήθηκε γιατί δεν υπήρξε η απαιτούμενη (απαρτία) παρουσία μελών.
Η αποχή της πλειοψηφίας των  μελών από την Έκτακτη Επαναληπτική Γ.Σ, δείχνει για ακόμη μια φορά το μέγεθος της αδιαφορίας των μελών και γεμίζει με θλίψη  και  απογοήτευση τόσο  τα λίγα  σκεπτόμενα και ενδιαφερόμενα μέλη όσο και τα μέλη του Δ.Σ.
Θα συγκληθεί Τρίτη Επαναληπτική Έκτακτη Γ.Σ σε χρόνο που θα σας ανακοινωθεί με τα ίδια θέματα μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ που θα αποφασίσει τις νέες ημερομηνίες.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση ασφαλιστικών μέτρων



Βγήκαν σήμερα 17/1/13 οι αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει
αφενός οι Εμ. Μπαρμπαρής, Ευαγ. Αλιφραγκής, Κ. Καμπάκης, Ιακ. Καρβούνης, Δικ. Λυκουσάς, Ανδ. Παντζέκος, Νικ. Νταγκουνάκης, Ιωαν. Γαβριλάκης, Κυρ. Μπάλης, Κ. Τσουρλάκης, Παν. Τσακαλής, Γ. Σπανουδάκης και Μ. Δελημιχάλης.
αφετέρου ο Ιωαν. Ταβλαδωράκης
με τα οποία ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση της Γ.Σ της 10/10/11 και να λάβουν την εφάπαξ οικονομική βοήθεια εξ ολοκλήρου χωρίς περικοπές. (Έχουν πληρωθεί την κατάθεση τους)
και είχαν εκδικαστεί στις 5/12/2012.
Τα ασφαλιστικά μέτρα των ανωτέρω κατά του Ταμείου Απορρίπτονται
Παραθέτουμε την γνωστοποίηση των αποφάσεων

Αριθμός απόφασης    : 125/2013
Ημερομ. Συνεδρίασης: 5/12/2012
Διάδικοι                       : Μπαρμπαρής Εμμανουήλ…..
Δικηγόρος                   : Δημητρίου Ευσταθία
Κατά                            : Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού
Δικαστής                     : Λιακεα Σταυρούλα
Α.Κ.Δ                           : 2553/2013
Διά ταύτα                    : ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ ΑΝΤΙΜΩΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΌ 6/2/12 (ΑΡ. ΚΑΤ. 806/2012) ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΘΕΙΣΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΟΥ. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗ.

Αριθμός απόφασης    : 126/2013
Ημερομ. Συνεδρίασης: 5/12/2012
Διάδικοι                       : Ταβλαδωράκης Ιωάννης
Δικηγόρος                   : Λαμπροπουλος Αθανάσιος
Κατά                            : Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού
Δικαστής                     : Λιακεα Σταυρούλα
Α.Κ.Δ                           : 4081/2013
Διά ταύτα                   : ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ ΑΝΤΙΜΩΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟ 17/9/12 (ΑΡ. ΚΑΤ. 4081/2012) ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΘΕΙΣΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΟΥ. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗ.

Εκδίκαση αγωγής κατά ΤΑΙΠΠΝ


Στις 10/1/2013 εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή των Γ. Αργυρίου, Π. Φουρίκης, Ι. Κουκής, Εμ. Μπούτσης, Στ. Μεσολόγγης, Ηλ. Παντελής, Ι. Φουρίκης, Πρ. Μελλές, Αν. Φράττης, Οθ. Μαγιάτης, Β. Γιαννόπουλος.
Από τους παραπάνω ο Β. Γιαννόπουλος έχει πληρωθεί μόνο την κατάθεσή του
Οι  Ι. Φουρίκης και Πρ. Μελλές παραιτήθηκαν του δικογράφου και πληρώθηκαν την κατάθεσή τους.
Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν πληρωθεί διότι πριν έλθει η σειρά τους να πληρωθούν, σύμφωνα με την λίστα αναμονής, κατέθεσαν αγωγή και ζητούσαν όλο το ποσόν της εφάπαξ οικονομικής αποζημίωσης χωρίς περικοπές. Λόγω της διαφωνίας στο ύψος του ποσού της αποζημίωσης, δεν πληρώθηκαν όταν ήλθε η σειρά τους μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο για το ποσό που πρέπει να τους καταβληθεί.
Μάρτυρας υπέρ του Ταμείου κατέθεσε ο πρώην ταμίας του ΤΑΙΠΠΝ. Κατά την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης υπήρξαν λεκτικές αψιμαχίες μεταξύ των διαδίκων πλευρών.
Απόφαση αναμένεται σε 3-4 μήνες

Αγωγή Μ. Φαρμάκη κατά του ΤΑΙΠΠΝ



Παρελήφθη από την Διοίκηση του Ταμείου η αγωγή του συνταξιούχου Μ. Φαρμάκη στις 31/12/12, η οποία εκδικάζεται στις 10/4/13 και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:
" Στο παρόν σημείο σας επισημαίνω, ότι θα αναφέρω την έκνομο και αντισυμβατική συμπεριφορά του εναγόμενου έναντι εμού και προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς, επειδή φρονώ, ότι αυτή δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ατιμώρητη, καθ' όσον με βάση πληροφορίες μου η αδυναμία αποδόσεως του ως άνω χρηματικού ποσού προς εμέ, οφείλεται σε κακήν διαχείριση των διαθεσίμων κεφαλαίων του εναγόμενου παρά της Διοικήσεως του".
Στο δια ταύτα, ζητά να του καταβληθεί, άμεσα, το ποσόν των εισφορών που έχει καταβάλει από την εγγραφή του μέχρι την απόλυσή του με τόκο από 1/1/12 διότι έχει άμεση ανάγκη του χρηματικού ποσού που δικαιούται.