Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η No58


ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΠΝ


Συνάδελφοι
Η καλοκαιρινή περίοδος τελειώνει και όλα τα μέλη του ΤΑΙΠΠΝ πρέπει να αντιμετωπίσουμε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα του Ταμείου μας, να τα δούμε με καθαρό μάτι, να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει, να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, τι είναι εφικτό να έχουμε ή να πάρουμε και να δώσουμε οριστική λύση. Οι αποδοχές μας έχουν μειωθεί και θα μειωθούν περισσότερο, οι απολύσεις μελών κυμαίνονται στα αναμενόμενα πλαίσια, οι διαγραφές όμως συνεχίζονται και διογκώνουν το πρόβλημα του Ταμείου.
Η πρόταση της Διοίκησης που παρουσιάστηκε στην Γ.Σ τον Μάρτιο του 2011 και την οποία κατά απόλυτη πλειοψηφία αποδεχτήκατε με ισχύ από 1/3/11, δεν ισχύει πλέον. Η περικοπή των προσαυξήσεων των κλειδωμένων παροχών του 15,5% και 7,0% κατά 50% και 30% αντίστοιχα δεν δίνει πλέον βιωσιμότητα στο Ταμείο κυρίως λόγω των διαγραφών και ελάχιστα λόγω των μειώσεων των αποδοχών μας.
Το Δ.Σ στην συνεδρίασή του στις 29/8/11 αποφάσισε να αρχίσει τις προετοιμασίες για την προαναγγελθείσα (Ανακοίνωση Νο 57) διπλή Γ.Σ (Έκτακτη και Καταστατική).
Όλα τα ενεργά μέλη καλούνται να διατυπώσουν εγγράφως τις προτάσεις τους μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου του 2011, και να τις στείλουν στην Διοίκηση του Ταμείου, ενυπόγραφες, είτε με το FAX, είτε στο mail του Ταμείου taippn@yahoo.gr, είτε ταχυδρομικά.
Οι προτάσεις σας πρέπει να είναι σχετικές με την βιωσιμότητα του Ταμείου και ταυτόχρονα με την τροποποίηση του καταστατικού.
Συνάδελφοι μην διστάσετε να πείτε την γνώμη σας πάνω σε όλα τα καυτά θέματα του Ταμείου. Οι απολυμένοι θέλουν τα λεφτά τους και αν είναι δυνατόν χωρίς αναμονή και οι διαγραμμένοι ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα πάρουν τα λεφτά τους και κανείς από αυτούς δεν σκέπτεται ότι κάποιος πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους. Εμείς τα ενεργά μέλη ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας, όταν έλθει η ώρα, αλλά χωρίς άλλες μειώσεις παροχών και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει στο ακέραιο, όλοι κάτι επιπλέον πρέπει να δώσουμε, κάτι επιπλέον πρέπει να θυσιάσουμε.
Περιμένοντας τις προτάσεις σας, θα επιχειρήσουμε να πάρουμε για μια ακόμη φορά την άδεια του εργοδότη για πρωινή ώρα διεξαγωγής της Γ.Σ. Μετά το πέρας της κατάθεσης των προτάσεών σας, αυτές θα ομαδοποιηθούν και θα σας ανακοινωθούν μαζί με τις προτάσεις της Διοίκησης για να είσαστε όλοι ενήμεροι κατά την διεξαγωγή της Γ.Σ.
Λεπτομέρειες για την Γ.Σ (ημερομηνία, ώρα, ημέρα) θα σας ανακοινωθούν μετά τις 25/9/11 αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προετοιμασίες. Εκτιμούμε ότι μέσα στο πρώτο 15νθημερο του Οκτωβρίου θα έχουν γίνει και οι δύο Γ.Σ σε Χανιά και Πειραιά.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΑΒΡΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ