Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η...Α Ρ Ι Θ Μ. 52


Συνάδελφοι, σσες
Στις 29-4-2010 συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση το Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ με πρόσκληση του Προέδρου Κου Γ. Αβρά μετά από την παραίτηση α) του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ Κου Αθ. Γαλανόπουλου λόγω συνταξιοδοτήσεως από το Δημόσιο και β) του Ταμία του Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ Κου Παν. Κόκκινου που παραιτήθηκε από το αξίωμα του Ταμία αλλά παραμένει ως απλό μέλος του Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ.
Στη συνεδρίαση αυτή εκλήθη να μετέχει ως νέο μέλος του Δ.Σ ο 1ος αναπληρωματικός Κος Βασ. Κωνσταντίνου και με μοναδικό θέμα την ανασύνθεση του ΔΣ του ΤΑΙΠΠΝ.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΤΑΙΠΠΝ ετέθησαν οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα του Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας είχαμε το παρακάτω αποτέλεσμα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΒΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΒΑΓΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΒΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΗ : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
             : ΜΠΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
             : ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
             : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Το Δ.Σ με την νεα του σύνθεση δεσμεύεται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου.
Οι αυξημένες απαιτήσεις αυτής της χρονιάς είχαν προβλεφθεί από το Δ.Σ και είχαν αναφερθεί στην Γενική Συνέλευση στα πλαίσια ενημέρωση των μελών, το γνωρίζουν όσοι είχαν παρευρεθεί. Συνεπώς έχουν εξασφαλιστεί και τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των αποχορούντων.
Για την καλλίτερη εξυπηρέτησή σας, την ικανοποίηση του δικαιώματός να λαμβάνετε την αποζημίωσή σας αλλά και την ταυτόχρονα εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου το Δ.Σ σας ενημερώνει ότι:

1. Κατά την διάρκεια του μήνα θα υποβάλλονται από τα μέλη, που έληξε η σχέση εργασίας τους με το Π.Ν, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

Για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ)
Αίτηση προς το ΤΑΙΠΠΝ
Διαταγή απόλυσης.

Για τους Μόνιμους Πολιτικούς Υπαλλήλους (ΜΠΥ)
α) όταν επιλέξουν να λάβουν τρίμηνες αποδοχές
Αίτηση προς το ΤΑΙΠΠΝ.
Διαπιστωτική πράξη λύσης υπαλληλικής σχέσης Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων.
Φύλλο διακοπής μισθοδοσίας (λήξη τρίμηνων αποδοχών).

β) όταν δεν επιλέξουν να λάβουν τρίμηνες αποδοχές
Αίτηση προς το ΤΑΙΠΠΝ.
Διαπιστωτική πράξη λύσης υπαλληλικής σχέσης Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων.
Φύλλο ανάλυσης μισθοδοσίας - περικοπής αποδοχών.

Όταν κατατεθούν τα δικαιολογητικά Θα εγκρίνεται η παροχή από το Δ.Σ που συνεδριάζει μια φορά το μήνα (μεταξύ 20 και 30 κάθε μήνα) και μετά την έγκριση του Δ.Σ θα ακολουθούν οι πληρωμές των δικαιούχων τις εργάσιμες ημέρες από 1 έως και 10 κάθε μήνα από ώρας 17:00 έως 20:00.

2. Εις τον αποχωρίσαντα Γενικό Γραμματέα Κον Αθανάσιο Γαλανόπουλο λόγω της μακροχρόνιας προσφοράς του στο Ταμείο, το Δ.Σ του απονέμει τον τίτλο του επίτιμου Γεν. Γραμματέα

Η εξυπηρέτηση όλων των συναδέλφων γίνεται αποκλειστικά από τα μέλη του Δ.Σ.
Όσοι απαρτίζουν το Δ.Σ είναι συνάδελφοί μας οπότε τις πρωινές ώρες εργάζονται στις υπηρεσίες που ανήκει ο καθένας.
Τα πρωινά αφήνετε τα μηνύματα σας στον αυτόματο τηλεφωνητή και το απόγευμα ερχόμαστε εμείς σε τηλεφωνική επαφή μαζί σας.
Δεν υπάρχει έμμισθο προσωπικό στο γραφείο του ταμείου αλληλοβοήθειας.

Όσοι έχετε πρόσβαση στο διαδύκτιο μπορείτε να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για τις εξελίξεις στο Ταμείο μας από το Blogs που έχουμε δημιουργήσει στην διεύθυνση http://taippn.blogspot.com
Κάντε εγγραφή στους αναγνώστες του ιστοτόπου και ενημερωθείτε υποβάλλοντας ταυτόχρονα ερωτήσεις προτάσεις σχόλια πάντα μέσα στα πλαισια της ευπρέπειας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το γραφείο του Ταμείου βρίσκεται στον Πειραιά, Αλιπέδου 10 και μπορείτε τις απογευματινές ώρες των εργασίμων ημερών να μας επισκέπτεστε για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το Ταμείο μας.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΑΒΡΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Νομιμοποίηση Δ.Σ - Πληρωμές


Μετά την ανασύνθεση του Δ.Σ (29/4/10), λάβαμε και την νομιμοποίηση του από την Εθνική Τράπεζα.
Αρχίζουν λοιπόν οι πληρωμές των δικαιούχων με σειρά προτεραιότητας για να μην έχουμε παράπονα.
Την Παρασκευή 14/5 θα εξοφληθούν οι ΣΕΙΔ που είχαν λάβει προκαταβολή περιμένοντας την εκκαθάριση των κρατήσεων σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ της 24/3/10. Όλοι οι παραπάνω δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν τηεφωνικά.
Επόμενες πληρωμές: Τρίτη-Τετάρτη 18-19 Μαΐου και μετά Δευτέρα-τρίτη-Τετάρτη 25-26-27 Μαΐου που αφορούν όλους τους δικαιούχους.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. TΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
Όλοι οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή από τον Πρόεδρο ή από τον Γεν. Γραμματέα ή από τον Ταμία για την ακριβή ημερομηνία που θα έλθουν στο γραφείο του Ταμείου για να παραλάβουν την επιταγή τους.

Για να πληρωθεί ο ΣΕΙΔ χρειάζεται: 
Αίτηση προς το ΤΑΙΠΠΝ και η Διαταγή απόλυσης.

Για να πληρωθεί οι Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι χρειάζεται:
α) αν πάρουν τρίμηνες αποδοχές
Αίτηση προς το ΤΑΙΠΠΝ.
Διαπιστωτική πράξη λύσης υπαλληλικής σχέσης.
Φύλλο διακοπής μισθοδοσίας (λήξη τρίμηνων αποδοχών).
β) αν δεν πάρουν τρίμηνες αποδοχές
Αίτηση προς το ΤΑΙΠΠΝ.
Διαπιστωτική πράξη λύσης υπαλληλικής σχέσης.
Φύλλο ανάλυσης μισθοδοσίας - περικοπής αποδοχών.
.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Επισκόπηση τύπου 3/5/2010

.
Αναδημοσιεύουμε ενδιαφέροθσα είδηση...
Αγοράζω ελληνικά κρατικά ομόλογα!
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ), μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες της Ευρώπης, προτρέπει σήμερα τους αναγνώστες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.


Σε επιστολή προς τους αναγνώστες της, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, οι δυο αρχισυντάκτες επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής. Και εμείς ασκούμε κριτική, αλλά με σύνεση, και εμείς θέλουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών της Λισαβόνας. Γιατί γνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι το καλύτερο κομμάτι της γερμανικής ιστορίας.

«Με το πακέτο μέτρων η κυβέρνηση στην Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα που αξίζει το σεβασμό μας. Γιατί μπορεί οι Έλληνες να έχουν αμαρτήσει, αλλά έχουν μετανιώσει…».

«Η βοήθεια δεν μπορεί όμως να περιοριστεί σε μια ενίσχυση μεταξύ κρατών. Χρειαζόμαστε παράλληλα μια Ευρώπη των πολιτών που θα δώσει στους Έλληνες μια προκαταβολή, μια προκαταβολή εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο στόχος της καμπάνιας ‘Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα’. Εμείς αγοράσαμε την Παρασκευή ομόλογα αξίας 8 χιλιάδων ευρώ».

Την σχετική καμπάνια υπογράφουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι.
Ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ ο οποίος αναφέρει ότι δεν έχει αγοράσει ποτέ του ομολόγα, αλλά θα το κάνει τώρα και θα είναι ελληνικά. «Γιατί η ευρωζώνη πρέπει να είναι ενωμένη. Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν βαριές θυσίες και πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας».

Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

...Και το Ταμείο μας έχει επενδύσει σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
.